Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

NBA 2K25: Veliki pogodak za PC igrače

Sportovi i njihovo numerisanje igara: NBA 2K25 je zapravo 26. izdanje u serijalu, što najbolje oslikava koliko dugačak put je Visual Concepts prevalio do sad. Razvojni tim koji je svoj NBA put krenuo sa Action/Fastbreak naslovi, što nama starijima već deluje kao neki drugi život, danas je poznat kao majstor svog zanata i po pomeranju granica realizma. Da NBA 2K25 ima za cilj da unapredi iskustvo košarkaških igara već znamo, ali šta to znači u odnosu na prošlogodišnje izdanje?

NBA 2K25 donosi značajna poboljšanja u mehanici igre, a jedan od najistaknutijih dodataka je nova ProPLAY tehnologija. Ova inovacija beleži stvarne pokrete u košarci i integriše ih u igru, što rezultira uverljivijim driblanjem, animacijama šuteva i kretanjima bez lopte. Nova opcija Pro Stick Rhythm Shooting dodatno obogaćuje iskustvo šutiranja omogućavajući igračima da usklade vreme i brzinu svog šuta sa realističnim kretanjima u igri.

NBA 2K25 screenshots
NBA 2K25 screenshots
NBA 2K25 screenshots
NBA 2K25 screenshots
NBA 2K25 screenshots

Defanziva je takođe unapređena. Uvođenje novog sistema defanzivnih preseka omogućava igračima bolju kontrolu nad kretanjima protivnika, što vodi do ukradenih lopti i blokada. Pored toga, dinamički sistem težine za blokiranje šuteva osigurava da igra nagradi igrače koji imaju čvrstu odbranu.

Igra i ove godine uključuje bogat izbor modova kao što su MyPLAYER, MyCAREER i MyTEAM, svaki nudeći jedinstvena iskustva igre. MyCAREER omogućava igračima da izgrade svoju NBA karijeru, dok MyTEAM nastavlja da nudi sveobuhvatan sistem sakupljanja kartica. Osveženi The City mod pruža interaktivnije okruženje, spajajući elemente nostalgije sa unapređenim MyPARKS. MyPLAYER je takođe i najveći “trn u oku”, jer su mikrotransakcije još agresivnije ove godine u odnosu na prethodna izdanja i da bi zaista imali dobrog košarkaša i bili kompetativni, igrači moraju da ulože ozbiljnu količinu sati… Ili da potroše pare na ingame valute.

NBA 2K25 se ističe u prezentaciji, sa izuzetnim grafičkim i audio kvalitetom. Igra se odlikuje visoko detaljnim modelima igrača i fluidnim animacijama koje unapređuju realizam na terenu. Arena i tereni su pažljivo dizajnirani, doprinoseći autentičnom osećaju igre. Dizajn zvuka je podjednako impresivan, sa realističnim komentarima koji se besprekorno uklapaju u iskustvo igre, a komentar je dopunjen realističnim zvukovima publike i efekata na terenu.

NBA 2K25 screenshots

Međutim, postoje neka odstupanja, posebno u The City modu, gde su primećeni problemi sa performansama. Ipak, ukupna prezentacija NBA 2K25 ostaje vrhunac u žanru, dočaravajući suštinu NBA prenosa sa kinematografskim sjajem. Pomenimo i to da su PC igrači ove godine dobili izdanje koje parira vizuelno onim na konzolama, jer podržava ray tracing tehnologiju kao i sve druge koje koristi aktuelna generacija Xbox i PlayStation konzola.

NBA 2K25 učvršćuje svoje mesto kao vrhunska simulacija košarke sa svojim opsežnim rasponom funkcija i poboljšanjima. Integracija ProPLAY tehnologije i unapređeni defanzivni sistemi unapređuju igru, nudeći autentičnije košarkaško iskustvo. Prezentacija igre je vrhunska, iako neki problemi sa performansama u specifičnim modovima malo umanjuju celokupno iskustvo. Uprkos zabrinjavajuće monetizacije i ponekad neravnopravnog uparivanja u onlajn utakmicama, NBA 2K25 ostaje privlačan izbor za ljubitelje sporta. Sa svojim raznovrsnim modovima i unapređenjima, i dalje postavlja standarde za košarkaške igre i nudi nešto kako za nove igrače, tako i za posvećene obožavaoce.

Hvala 2K i CD Media SE na ustupljenoj igri; Ovo nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

NBA 2K25: Veliki pogodak za PC igrače

I pored svih problema koje ima, NBA 2K ostaje ubedljivo najbolja sportska simulacija koja je dostupna igračima, a od ove godine i onima koji biraju PC platformu.
8
Zanimljivo
Izvođenje
8
10
Grafika
9
10
Zvuk
9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!